Eternul

Cerul – imagine nobilă a eternului. (Platon)

 Cu siguranță Dumnezeu nu a creat ființa umană să trăiască o zi! Nu, nu, omul a fost creat pentru eternitate. (Abraham Lincoln)

 Doar smerenia te introduce în amintirea eternă a timpului, singura care de fapt contează. (Teologul catolic Marko Rupnik)

 În ortodoxie, clipa nu este doar un pas spre moarte, ca în filosofia lui Heidegger, ci clipa oferă și posibilitatea valorificării potențelor umane creatoare, nealterate de păcat. Ea poate releva capacitatea noastră de a dobândi, în condițiile temporalității, valori eterne și poate redescoperi vocația originară. Clipa poate răscumpăra timpul pierdut, când se restabilește în ea comuniunea cu Dumnezeu, sau poate pierde un timp bun, de o viață întreagă, când în ea se săvârșește, prin păcat, ruperea comuniunii cu Dumnezeu. (Patriarhul Daniel)

 Nu poți omorî timpul fără a insulta eternitatea. (Charles Baudelaire)

 Pentru că numai iubirea infinită și eternă a lui Hristos poate mulțumi dorul de iubire nesfârșită și viață veșnică a omului. Dacă centrăm viața noastră pe lucruri trecătoare și limitate, ne limităm libertatea spirituală. Dacă ne unim însă cu iubirea veșnică și nelimitată a lui Dumnezeu, ajungem la libertatea de a iubi veșnic, pentru că suntem iubiți veșnic. Deci, lepădarea de sine înseamnă o trăire în iubirea lui Dumnezeu, care apoi trebuie arătată în iubire milostivă, în iubire smerită, generoasă față de familie, față de semenii noștri, față de oamenii, mai ales, care au nevoie de iubirea și ajutorul nostru. (Patriarhul Daniel)

 Privind fără-ncetare prostia omenească / De lung urât cuprinsă, Eternitatea cască. (Vasile Alecsandri)

 Poeții vin și pleacă, dar poezia rămâne eternă. (David Boia)

 Prostia este eternă și invincibilă. (Alexandru Paleologu)

 Religia este dialogul etern dintre omenire și Dumnezeu. (Franz Werfel)

 Timpul este imaginea mobilă a eternității imobile. (Platon)

 Un om, ca și un popor, atâta prețuiește cât a înțeles din Evangelie, din Evanghelie ca îndreptar al socotelilor lui cu eternitatea. (Profesorul Simion Mehedinți)

 Un surâs nu costă nimic, dar produce mult / El îi îmbogățește pe cei ce-l primesc / Fără a-i sărăci pe cei care îl dăruiesc / El nu durează decât o clipă / Dar uneori amintirea lui e eternă / Nimeni nu e atât de bogat încât să nu se lipsească de el / Dar nici atât de sărac încât să nu-l merite … (Mahatma Gandhi, poezia Surâsul)