Corupția

 Au fost cazuri în care rugăciunea pentru vrăjmași i-a îndreptat mai repede, pentru alții a durat mai mult. Dumnezeu îndreaptă oamenii și îi schimbă în bine, adesea și prin binefaceri nemeritate, cum a fost de pildă Zaheu Vameșul, care a asuprit multă lume, era lacom de bani, era corupt, era răpitor, asuprea pe oameni ca să se îmbogățească. Dar când Mâtuitorul Iisus Hristos S-a autoinvitat în casa lui, el a fost surprins, pentru că toată lumea îl blama. Mântuitorul însă a zis: “Astăzi vreau să fiu în casa ta.” Și onoarea aceasta nemeritată și neașteptată l-a schimbat, l-a tulbarat și în același timp i-a dat speranță și a zis: Doamne, împart, jumătate din averea mea o dau săracilor iar celor pe care i-am nedreptățit le dau înapoi împătrit. Aceasta este o schimbare a unui om rău, pentru un bine care i s-a făcut, dar pe care nu-l merita. … (Patriarhul Daniel)

Corupția este schimbarea zilnică a legilor. (Lothar Schmid)

Corupția este un cancer; un cancer care roade încrederea cetățenilor în democrație, diminuează instinctul pentru inovare și creativitate. (Joe Biden)

Corupția nu răzbește mai bine decât cinstea. În mâna-ți dreaptă poartă blânda pace, ca să impui invidiei tăcere. (William Shakespeare)

 Desenul corupe raționamentul. (Poetul Ion Barbu)

 In vest, se numește lobby, în est, corupție. (Alex Dospian)

 Mita este mama Corupției. (Mihai Cucereavii)

 Omul cinstit rămâne drept, incoruptibil, în orice împrejurare. (Augustin Păunoiu)

 Omul este bun de la natură, dar societatea este aceea care îl corupe. (Jean-Jacques Rousseau)

 Paradox: Demnitari cu demnități corupte pun în genunchi demnitatea nației. (Vasile Ponea)

 Prea multă libertate ne corupe. (Terențiu)

 Primul semn al corupției moravurilor este izgonirea adevărului. (Michel de Mntagne)

 Primul semn al corupției, într-o societate care este încă în viață, este acela că scopul scuză mijloacele. (Georges Bernanos)

 Singura cale de a scăpa de efectul coruptibil al laudelor este să continui să lucrezi. (Albert Einstein)

 Toate problemele din lume – exploatarea copiilor, corupția – sunt simptome ale unei maladii spirituale: lipsa de comunicare. (Tenzin Gyatso)

 Un popor care alege politicieni corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, ci complice. (George Orwel)