A supune

A asculta înseamnă a te supune. (Stendhal)

Cea mai mare înșelătorie căreia îi sunt supuși oamenii se trage din propriile lor opinii.(Leonardo da Vinci)

Dacă Dumnezeu există, și eu cred, câștig viața veșnică, supunându-mă Bisericii. Dacă Dumnezeu nu există, nu am pierdut nimic. (Blaise Pascal)

Oare nu lui Dumnezeu se va supune sufletul meu? Că de la El este mântuirea mea; (Psalmi 61.1)

Păstrează trupul acesta curat și nepătat, ca duhul care locuiește în el să dea mărturie de el și să fie îndreptățit trupul tău. Vezi să nu se suie la inima ta gândul că trupul acesta este stricăcios și să-l supui vreunei întinăciuni. Dacă-ți întinezi trupul, întinezi și Duhul cel Sfânt, iar dacă întinezi trupul nu vei trăi. (Herma, autorul scrierii “Păstorul”)

Stăpânul prea aspru are sclavi nesupuși. (Proverb turcesc)

Sunt un om liber și fac ce vreau, nu mă tem de oameni! (După 12 ani de temniță, întrebat dacă se supune orânduirii comuniste, părintele Justin Pârvu a răspuns: Sunt un om liber și fac ce vreau, nu mă tem de oameni! Acest cuvânt l-a costat alți 5 ani de temniță grea.)

Supune-te Domnului și roagă-L pe El; nu râvni după cel ce sporește în calea sa, după omul care face nelegiuirea. (Psalmi 36.7)

Supunem trupul la chinul înfrânării, ca să putem ajunge prin acest post la curăția inimii. (Sfântul Ioan Casian)

Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: „Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietățile ce se mișcă pe pământ și peste tot pământul!” (Facerea 1.28)

Și s-au înfricoșat cu frică mare și ziceau unul către altul: Cine este oare, Acesta, că și vântul și marea I se supun? (Marcu 4.41)