A reuși

Am fost mândru, extaziat și extrem de surprins că am reușit. (Neil Armstrong)

Ca să reușești, găsește-ți un drum și ține-te de el. (Andrew Carnegie)

Ca să reușești, trebuie să suferi. (Oxenstierna)

Cel mai frumos moment din viața unui om este atunci când reușete să învingă răul în favoarea binelui. (Pitagora)

Corupția nu răzbește mai bine decât cinstea. În mâna-ți dreaptă poartă blânda pace, ca să impui invidiei tăcere. (William Shakespeare)

Dacă vrei să faci chiar minuni, scapă-te de păcate și ai reușit totul. Păcatul este demon; dacă scoți din tine păcatul ai săvârșit o minune mai mare decât cei care au pus pe fugă nenumărați demoni. (Sfântul Ioan Gură de Aur)

Diavolul, după ce secole de-a rândul s-a luptat să scoată Biserica din lume, fără să reușească, acum se luptă să bage duhul lumii în Biserică. (Părintele Porfirie)

Energia urii n-o să te ducă nicăieri, dar energia iertării, care apare prin dragoste, va reuși să-ți transforme viața în mod pozitiv! (Paulo Coelho)

Este greu să pierzi, dar mult mai rău este să nu fi încercat niciodată să reușești. (Theodore Roosevelt)

Iubirea dă forța de a sacrifica propria legătură cu ceea ce posezi, îți dă puterea de a dărui totul. Tot ceea ce e dăruit rămâne pentru totdeauna. Deci, logica crucii e logica iubirii. A avea un raport înțelept cu crucea înseamnă a avea capacitatea să jertfești liber din ceea ce ai pentru a dărui. Și când ești dispus să jerfești, orice necaz ți s-ar întâmpla nu provoacă disperare și cârteală, ci te ajută să rămâi senin și lucid, o stare necesară pentru a reuși și s-o iei totdeauna de la capăt. (Teologul catolic Marko Rupnik)

În viața noastră nu trebuie să căutăm justificări sau motivări, ci trebuie să căutăm soluții și ajutor. Dacă facem ceea ce este bine, să-I mulțumim lui Dumnezeu, iar dacă nu reușim să facem binele, să-I cerem în schimb ajutorul. (Părintele Alexandru Barna)

Încercarea, și atunci când nu reușește, e o școală. (George Coșbuc)

Mândria nu reușește niciodată ca atunci când este acoperită de modestie. (Antoine Gombaud, chevalier de Méré)

Merit fără reușită există, dar nu și reușită fără un oarecare merirt. (La Rochefoucauld)

Nimic nu se reușește ca aparența succesului. (Christopher Lasch)

Nu există semn mai bun al reușitei decât ura și invidia celorlalți. (Gabriel Liiceanu)

Orgoliul nu reușește niciodată ca atunci când se acoperă de modestie. (Antoine Gombaud, chevalier de Méré)

Pentru a reuși trebuie să crezi. (Robert M. Hensel)

Pentru a reuși, dorința ta de a avea succes trebuie să fie mai puternică decât teama de a nu reuși. (Bill Cosby)

Pocăința e îndreptată mai mult spre bucurie decât spre întristare. Pocăința nu este un accent de remușcări și autocompătimiri, ci o convertire, o recentrare a întregii noastre vieți pe Sfânta Treime. Căința nu înseamnă privirea în jos la imperfecțiunile proprii, ci în sus spre iubirea lui Dumnezeu. Să privești nu ceea ce n-ai reușit să fii, ci ceea ce poți încă deveni cu harul lui Hristos. (Mitropolitul Kallistos Ware)

Prin rugăciune reușim să vedem amprenta hristică din inima celui de lângă noi, și astfel să-l iubim. 4.15

Prin vocația sa, prin cunoștințele sale teologice, a reușit să se impună în Franța ca una dintre principalele voci ale Ortodoxiei. Mai mult decât atât, a reușit, prin implicarea sa în dialogul dintre Biserica Ortodoxă și cea Catolică, să „facă cunoscute Ortodoxia Orientală în Franța și mesajul Occidentului în Biserica de Răsărit“, cum mărturisea Jean-François Colosimo, profesor și coleg cu Olivier Clément la Institutul „St. Serge“ din Paris. (Ziarul Lumina din 23.12.2014)

Și el a zis lui Bagoas eunucul, care era pus mai mare peste toate ale sale: „Du-te și înduplecă pe această fiică de Evrei, aceea care este la tine, să vină să mănânce și să bea cu noi, căci ar fi o rușine pentru noi să lăsăm să ne scape o astfel de femeie fără a trăi cu ea. Și dacă nu vom reuși s-o înduplecăm, lumea va râde de noi”. (Iudita 2.11, 12)

Un compliment reușit este un exercițiu de echilibristică între adevăr și exagerare. (Hermann Bahr)

Viața este o succesiune de momente. A-l trăi pe fiecare înseamnă a reuși. (Corita Kent)