Elevul

 Azi este elevul lui ieri. (Thomas Fuller)

 Ca să ai aura intelectuală trebuie să rămâi elev toată viața. (Radu Beligan)

 Creativitatea este un proces de învățare aparte, la care elevul și profesorul sunt una și aceeași persoană. (Arthur Koestler)

 E mediocru ucenicul ce nu-și depășește maestrul. (Leonardo da Vinci)

 Este extrem de greu să convingi un elev de liceu că va întâlni o mulțime de probleme mult mai dificile decât cele din algebră și geometrie. (E. W. Howe)

 Istoria dă lecții, dar n-are elevi. (Ingeborg Bachmann)

 În ceasul acela, a zis Iisus mulțimilor: Ca la un tâlhar ați ieșit cu săbii și cu ciomege, ca să Mă prindeți. În fiecare zi ședeam în templu și învățam și n-ați pus mâna pe Mine. Dar toate acestea s-au făcut ca să se împlinească Scripturile proorocilor. Atunci toți ucenicii, lăsându-L, au fugit. (Matei 26.55, 56)

 Marea calitate a unui șef de școală este de a fi bucuros când e depășit de elevii săi. (Grigore Moisil)

 Să nu pierzi niciodată starea de elev. (Radu Beligan)

 Și stăteau, lângă crucea lui Iisus, mama Lui și sora mamei Lui, Maria lui Cleopa, și Maria Magdalena. Deci Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău! Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine. (Ioan 19.25-27)

 Timpul este cel mai bun profesor. Din păcate, el își omoară toți elevii. (Hector Berlioz)

 Un duhovnic adevărat nu merge niciodată în fața ucenicilor săi, ci în spatele lor. (Starețul Emilian de la mânăstirea athonită Simonospetra)