A pleca

Când m-am dus și l-am vizitat pe părintele Galeriu, înainte de a pleca, el era într-o suferință fantastică și am spus: Ce vă doare, părinte? Pe mine nimic, dar mă doare răul din lume. (Arhipiscopul Casian, despre părintele Constantin Galeriu)

Când vine Dumnezeu, pleacă răul. (Dionisie Areopagitul)

Deci Domnul Iisus, după ce a vorbit cu ei, S-a înălțat la cer și a șezut de-a dreapta lui Dumnezeu. Iar ei, plecând, au propovăduit pretutindeni și Domnul lucra cu ei și întărea cuvântul, prin semnele care urmau. Amin. (Luca 16.19, 20)

Iar ei au zis către el: „Pleacă de aici! Ești un venetic și acum faci pe judecătorul? Mai rău decât Acelora îți vom face!” Și repezindu-se spre Lot, se apropiară să spargă ușa. Atunci Oamenii aceia, care găzduiau în casa lui Lot, întinzându-Și mâinile, au tras pe Lot în casă la Ei și au încuiat ușa; iar pe oamenii, care erau la ușa casei, i-au lovit cu orbire de la mic până la mare, încât în zadar se chinuiau să găsească ușa. Apoi au zis cei doi Oameni către Lot: „Ai tu pe cineva din ai tăi aici? De ai fii, sau fiice, sau gineri, sau pe oricine altul în cetate, scoate-i din locul acesta, că Noi avem să pierdem locul acesta, pentru că strigarea împotriva lor s-a suit înaintea Domnului și Domnul Ne-a trimis să-l pierdem„. (Facerea 19.9-13)

Iar plecând ele în grabă de la mormânt, cu frică și cu bucurie mare au alergat să vestească ucenicilor Lui. (Matei 28.8)

Omul care descoperă pe Dumnezeu se trezește ca dintr-o beție: întreaga lui viață i se pare o pierdere de timp.Dar omul necredincios face și vorbește lucruri vrednice de râs; dacă-i dai bani se bucură și dacă îl lauzi te slujește ca un catâr. De tânăr își părăsește casa în care s-a născut și pleacă de-și pierde frumusețea și cinstea printre străini. (Părintele Savatie Baștovoi)

Plecând de la libertatea nelimitată se ajunge la despotismul nelimitat. (Dostoievski)

Poeții vin și pleacă, dar poezia rămâne eternă. (David Boia)

Sufletele bune pleacă de pe lumea aceasta cu bună-nădejde. (Socrate)

Sufletele înțelepte se pleacă chiar și fața dreptei socoteli a vrăjmașului. (Dimitrie Cantemir)

Trupul poate să supraviețuiscă și fără carne și toate celelalte. Problema pleacă tot din mintea noastră; acolo se petrec dorințele de a mânca de frupt în zi de post și tot acolo se găsesc și argumentele pentru care am fi îndreptățiți să nu postim. Așa dar, să ne cercetăm fiecare și să vedem ceea ce putem face și ce nu. … (vezi Trupul)