Invenția

 A fi e o ficțiune inventată de cei care suferă de devenire. (Coleman Dowell)

 Adevărul trebuie să existe undeva: doar nu noi l-am inventat. (Carmen Sylva, poetă și prima regină a României)

 Atât optimistul, cât și pesimistul și-au adus contribuția la dezvoltarea societății. Optimistul a inventat avionul și pesimistul parașuta. (Gladys Bronwyn Stern)

 Creaționiștii par a sugera că o “teorie” este ceva ce ai inventat după o noapte de beție. (Isaac Asimov)

 Dacă dorești să fii inventiv, trebuie să dorești să ratezi. (Jeff Bezon)

 Fiecare om trebuie să-și inventeze propriul drum. (Jean-Paul Sartre)

 Forța de a inventa, iată geniul! (Eugene Delacroix)

 Inteligența înseamnă a înțelege și a inventa. (Jean Piaget)

 Invenția este 99% transpirație și 1% inspirație. [Thomas Alva Edison, autor sau coautor a peste 1000 de invenții. Edison nu s-a întrebat niciodată dacă un lucru era realizabil, ci cum anume era realizabil. (Enciclopedia Universală Britannica)]

 Invenția este o combinație de creiere și materiale. Cu cât folosești mai mult creierul, cu atât ai nevoie de mai puțin material. (Charles F. Kettering)

 Matematica este știința operațiilor abile cu concepte și reguli inventate în acest scop. (Eugene Wigner)

 Nevoia este mama invenției. (Platon)

 Nimic nu mai poate fi inventat după facerea lumii. (Petre Țuțea)

 Pentru ca să supraviețuiești trebuie să muncești. Dar ca să te îmbogățești trebuie să inventezi ceva. (Alphonse Car)

 Poetul e un dansator pe funie, un jongler de cuvinte, un inventator de rime rare, plin de ingenuitate și de har. (Nicolae Manolescu)

 Poți fi sigur că tot ce inventează cineva este adevărat. Poezia este la fel de precisă ca și geometria. (Gustave Flaubert)

 Sunt mândru că niciodată nu am inventat arme cu care să fie uciși oameni. (Thomas Alva Edison)

 Și optimistul, și pesimistul contribuie la societate. Optimistul a inventat avionul, pesimistul a inventat parașuta. (George Bernard Shaw)

 Un inventator este un om care privește în jurul lui și nu este mulțumit de lucruri așa cum sunt. Vrea să îmbunătățească tot ceea ce vede, vrea să aducă foloase lumii. (Alexander Graham Bell)

 Uneori, când inventezi, faci și greșeli. E cel mai bine să le recunoști imediat și să mergi mai departe îmbunătățindu-ți inovațiile. (Steve Jobs)

Invenția este 99% transpirație și 1% inspirație. [Thomas Alva Edison, autor sau coautor a peste 1000 de invenții. Edison nu s-a întrebat niciodată dacă un lucru era realizabil, ci cum anume era realizabil. (Enciclopedia Universală Britannica)] Invenția este o combinație de creiere și materiale. Cu cât folosești mai mult creierul, cu atât ai nevoie de mai puțin material. (Charles F. Kettering)