Conștientul

A fi conștient că ești ignorant este un mare pas spre educație. (Benjamin Disraeli)

 Adu-ți la lumină inconștientul, altfel îți va conduce el viața, și tu îi vei spune destin. (Carl Gustav Jung, medic psihiatru și psiholog elvețian)

 Conștientizarea păcatului este primul pas spre pocăință. 9.2

 Cultura este aflarea mai mult sau mai puțin conștientă a esenței lucrurilor. (Vasile Băncilă)

 Doar atunci când ești la pământ realizezi ce forțe nebănuite ai. Abia atunci devii conștient de puterile tale. (Pera Novacovici)

 Eu cred că Dumnezeu este adevăratul nume și adevăratul izvor al inconștientului colectiv și de aceea este suprema autoritate morală din univers. (Stephen R. Covey)

 În inconștient nu există nici negare, nici contraziceri și nu există conceptul de timp. (Sigmund Freud)

 Muzica este plăcerea pe care mintea umană o simte din numărare fără să fie conștientă că numără. (Gottfried Wilhelm von Leibniz)

 Muzica nu este decât o aritmetică inconștientă. (Gottfried Wilhelm von Leibniz)

 Orice plantăm în subconștientul nostru și hrănim prin repetiție și emoții va deveni într-o zi realitate. (Earl Nightingale)

 Plăcerea ce o obținem din muzică are drept sursă numărarea, o numărare inconștientă. (Gottfried Wilhelm von Leibniz)

 Psihicul are două părți: conștientul și inconștientul. Sinele este centrul inconștientului; Eul este centrul conștientului. Cu aducerea inconștientului în conștient, Sinele este mărit, iar Eul redus. Reducerea Eului este un lucru bun, deoarece mai puține dorințe sunt create și activate, permițând seninătatea. (Carl Gustav Jung, medic psihiatru și psiholog elvețian)

 Savanții posedă o putere de concentrare mare și o imaginație controlată, care trezesc geniul subconștient. (Joseph Murphy)

 Se poate crede că omul este obligat, pentru a atinge sfințenia, să aleagă în viață calea cea mai marcată de cruce. Se poate crede că putem să fim mai dom al lui Hristos căutând suferința, dar astfel cădem în orgoliu spiritual. Înțelepciunea crucii în schimb înseamnă să primești zidirea pe care ți-o dă duhul și să fii conștient că prin acea iubire se intră în logica pascală, deoarece acela care iubește, suferă. Cine se expune iubirii și în iubire își scrie istoria propriei existențe, intră inevitabil în cruce. … (Teologul catolic Marko Rupnik)

 Toți sunt scânteie din Dumnezeu, dar nu toți sunt conștienți de asta. (Yoga Swami)

 Tristețea conștientizării propriilor păcate. 11.15

 Viața noastră conștientă nu este decât o coajă de nucă plutind pe oceanul inconștientului nostru. (Carl Gustav Jung, medic psihiatru și psiholog elvețian)