Interesul

 A urmări gândurile unui om de seamăeste știința cea mai interesantă. (Alexandr Sergheevici Pușkin)

 Acolo unde interesul dictează, acolo nu există adevăr. (Mihai Eminescu)

 Intelectualul este cineva aflat în căutarea adevărului dincolo de interesele sale. (Jean d’Ormesson)

 Mândriile rănite sunt mai periculoase decât interesele lovite.(Louis Jacques Maurice Cardinal de Bonald)

 Nu ești chiar atât de singur precum crezi. Cel puțin două persoane se intereseză de tine: Dumnezeu și diavolul. (Gavriil Stiharul)

 Pentru a asigura o stare bună de sănătate mănâncă superficial, respiră adânc, fii moderat și menține un interes în viață. (William Londen)

 Politica nu are principii. Are numai interese. (Octavian Paler)

 Să ne împropriem, să ne însușim acest limbaj al lui Dumnezeu, și atunci nu va mai fi niciun conflict de interese între noi și Dumnezeu. Nu va mai fi niciun conflict moral între felul de a vedea noi lucrurile și felul în care Hristos le-a lăsat scrise în Sfânta Evanghelie. Să vorbim, să ne împropriem acest limbaj sfânt al lui Dumnezeu și apoi, atunci, între noi și El nu va mai fi decât armonie și comuniune și viață împreună veșnică. (Episcopul vicar patriarhal Sebastian Ilfoveanu)

 Toate interesele rațiunii mele, speculative ca și practice, se combină în următoarele trei întrebări: 1. Ce pot să știu? 2. Ce am de făcut? 3. La ce pot spera? (Immanuel Kant)

 Tot sfetnicul își laudă sfatul; ci este câte unul care dă sfat cu gândul la interesele lui. Păzește-ți sufletul tău de sfetnic și cunoaște întâi care este lipsa lui, că el urmărește interesul lui, ca nu cumva să arunce mreaja asupra ta și să-ți zică: Bună este calea ta și va sta în preajmă ca să vadă ce ți se va întâmpla. (Ecclesiasticul 37.7-9)

 Toți am fost creați capabili să dobândim virtutea, dar prin învățătură și exercițiu unul se apropie mai mult de ea, altul mai puțin . De aceea unii ajung până la o virtute desăvârșită, alții ajung până la o oarecare virtute, iar alții, pentru că nu și-au dat niciun interes, deși prin firea lor erau în stare, s-au îndreptat spre fapte contrarii. (Cuviosul Clement Alexandrinul)

 Un avantaj în a fi dezordonat, este că tot timpul faci descoperiri interesante. (A. A. Milne)

 Un prieten de interes este mai primejdios decât un vrăjmaș. (Constantin Alexandru Rosetti)