Diferența

Care e diferența dintre un filosof și un creștin? Unul este discipol al Greciei, celălalt al cerului. Unul care umblă după glorie, celălalt după mântuire. Unul mânuitor al vorbelor, celălalt al faptelor bune. Unul care clădește și altul care dărâmă. Unul iubitor de greșeală, celălalt dușman al ei. Unul care strică adevărul și altul care-l restabilește, lămurindu-l. Unul care fură și altul care păzește să nu se fure. (Tertulian)

 Diferența dintre ficțiune și realitate? Ficțiunea are sens. (Tom Clancy)

Diferența dintre o armă și un copac este diferența de tempo. Copacii explodează în fiecare primăvară. (Ezra Pround)

Diferența dintre școală și viață? La școală ți se dă o lecție, apoi un test. În viață, ți se dă un test care te învață o lecție. (Tom Bodett)

 Este nevoie de multă înțelepciune pentru a înțelege diferența dintre bine și rău. (Sfântul Grigorie Sinaitul)

 Iluzia este un analgezic apărut din diferența dintre dorință și realitate. (Herman Wouk)

 Înlăuntrul nostru suntem la fel, cultura e singura care face diferența. (Confucius)

 Între un optimist și un pesimist, diferența este hazlie. Optimistul vede gogoașa, iar pesimistul doar gaura acesteia! (Oscar Wilde)

 Problema cu internetul este că îți oferă orice, material de încredere și material aiuritor. Problema este, așadar, cum facem diferența între ele. (Umberto Eco)

 Sunt unii oameni care nu pot spune adevărul. Unii care nu pot spune o minciună și mulți alții care nu pot face diferența între adevăr și minciună. (Plutarh)